Terug
Hoofdkantoor

Waarom Lidewij voor Medux koos

Lidewij Nicolai, scrummaster bij Medux

Als scrummaster werken binnen de zorghulpmiddelenbranche. Niet heel fancy! Of toch wel?

Lidewij Nicolai vindt van wel. Wij spraken haar over haar keuze voor Medux en haar ervaring tot nu toe.

Lidewij is een bezig bijtje. Ze is ooit begonnen binnen de detachering als tester. Vandaaruit ontdekte ze dat achter een bureau (stil) zitten niet bij haar paste. Via diverse mooie stappen vond zij de rol waar ze haar vleugels volledig uit kan slaan.

Er waren verschillende redenen voor Lidewij om voor Medux te kiezen. Allereerst het maatschappelijk belang. Daarnaast was ze op zoek naar een iets kleinere IT afdeling. Lidewij is van mening dat je dan als team wendbaarder en flexibeler bent.

Interessant vind ik de agile transitie waar we nu in zitten. Er liggen ontzettend veel uitdagingen, er kan nog veel worden verbeterd. Dan kun je echt het verschil maken.

 

Wat Lidewij nog meer aanspreek is dat zij heel concreet met het eindproduct bezig is. Laatst werd er tijdens een meeting gesproken over een aangepaste armsteun voor een scootmobiel. Mooi om dit zo bewust mee te krijgen.

Lidewij is onderdeel van twee multidisciplinaire teams bestaande uit business analisten, informatie analisten, testers, functioneel beheer en product owners. Daarnaast heeft ze te maken met externe leveranciers die developers aanbrengen. Aangezien het een vrij nieuw team behelst, zorgt Lidewij voor een goede verbinding. Zo laat ze de developers bijvoorbeeld zo veel mogelijk in het team integreren met zichtbaar meer en betere resultaten.

De samenwerking met de andere vijf scrummasters vindt ze heel prettig:
“De contacten zijn echt super fijn. We delen veel en helpen elkaar verder. We maken tijd voor elkaar, kijken met elkaar mee in sessies zodat we van elkaar kunnen leren. We zijn echt met concrete dingen bezig.”

Wil jij net als Lidewij Nicolai impact maken?

Wij hebben verschillende Hoofdkantoor vacatures beschikbaar: