Terug
Techniek

Ramon zijn nieuwe functie zit hem als gegoten!

Ramon Gerrits, Leermeester Monteurs bij HartingBank

Als vader van twee kinderen weet Ramon hoe belangrijk het is om een baan te hebben waar hij een toegevoegde waarde kan leveren aan de maatschappij. En laat Medux nou net de werkgever zijn waar hij zich gezien en gewaardeerd voelt en waar hij ook echt van toegevoegde waarde kan zijn.

Zijn loopbaan begon 4 jaar geleden als servicemonteur bij HartingBank, maar al snel ontdekte Ramon dat zijn ware passie ligt in het begeleiden en trainen van anderen. Hij groeide door naar Praktijkbegeleider, waar hij zijn kennis en ervaring kon delen met nieuwkomers in het vak. Zijn natuurlijke talent voor communicatie en zijn vermogen om anderen te motiveren en te coachen, maakten hem al snel een goede begeleider.

Het was echter pas toen zijn collega’s hem aanmoedigden om te solliciteren voor de interne rol van Leermeester dat Ramon écht zijn roeping vond. Ondanks zijn aanvankelijke twijfels, door zijn relatief korte periode als praktijkbegeleider, voelde hij toch een grote motivatie om deze uitdaging aan te gaan. Hij voelde zich gesteund door zijn team en zag het als een kans om een nog grotere impact te hebben op de organisatie en de mensen erin.

Door de vrijheid en flexibiliteit die ik van Medux in mijn functie krijg kan ik de beste versie van mijzelf zijn!

De eerste periode als Leermeester was soms toch wel hectisch. Toch even wennen om van de vloer naar een bureau te gaan, maar door de vele verschillende werkzaamheden, ben je hier zo aan gewend. Maar als je goed kunt plannen, wilt reizen, communicatief sterk bent en energie krijgt van het coachen en trainen van mensen, heb je de absolute basis om een goede Leermeester te zijn. Zoals hij zelf zegt: “ Ik ontdekte al snel de kunst van het plannen en situatiegericht werken, waarbij ik mijn tijd tussen kantoorwerk en locatiebezoeken goed kan verdelen”.

Ramon’s doel was duidelijk: hij wilde zijn collega’s ondersteunen, zodat monteurs vol vertrouwen en kennis aan het werk kunnen gaan. Om dit te realiseren houdt hij zich als Leermeester bezig met ongeveer 2 keuringen of toetsingen per week, trainingssessies, overleg met Praktijkbegeleiders & Afdelingsmanagers en het uitgeven van certificaten. Hij streeft ernaar om toetsingen soepel te laten verlopen en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, voornamelijk tijdens de toetsing. “Het moet een feestje zijn, om je werk uit te mogen voeren”. Hij gelooft sterk in de kracht van kennisoverdracht én in het creëren van een ondersteunende en stimulerende leeromgeving.

Gelukkig vindt hij ook nog tijd om zijn eigen kennis up-to-date houden. “Soms rijd ik zelf nog een storing of ga ik een dag mee met een Servicemonteur!  Deze momenten op de vloer houden mij verbonden met mijn collega’s en geven mij ook een dieper inzicht in hun dagelijkse uitdagingen.”

Wil jij net als Ramon Gerrits impact maken?

Wij hebben verschillende Techniek vacatures beschikbaar: