Het verhaal van Heinrich - Weten Waar Je Voor Werkt

“Sinds oktober 2019 werk ik het bij het bedrijf HartingBank van Medux als Werkplaatsmonteur.”

Heirich Brion, Werkplaatsmonteur

Heirich Brion (1968) behaalde in 1986 zijn diploma LTS Elektrotechniek. Aansluitend heeft hij 2 jaar MBO Elektrotechniek gestudeerd, waarvoor hij een certificaat heeft gekregen. Zijn wens om ingenieur te worden ging helaas niet door. Want al op zijn 20ste moest hij de kost gaan verdienen. Hij ging aan de slag als Machine Operator en heftruckchauffeur in een papierfabriek. Vervolgens werkte hij jarenlang als handyman bij een verhuisbedrijf, hij werd glasvezelmonteur en weer later installeerde hij elektrische garagedeuren. Heirich: “Daarna heb ik lang gewerkt als allround monteur voor Johnson Controls, waarvoor ik alle voorkomende werkzaamheden op de Shell pompstations verrichtte. En sinds oktober 2019 werk ik bij het bedrijf HartingBank van Medux als Werkplaatsmonteur.

Iemand die slecht ter been is zo mobiel mogelijk maken, dat vind ik het mooie aan mijn vak
Elke klant heeft weer een andere bewegingsbeperking. Bovendien heeft iedereen een ander postuur. Voor mij is het de uitdaging om rolstoelen precies op maat te maken van mijn klanten en optimaal rekening te houden met hun bewegingsbeperking. Iemand die slecht ter been is zo mobiel mogelijk maken, dat vind ik het mooie van mijn vak. Door de rolstoel op maat af te stellen, zorgen dat mensen toch hun huis uit kunnen. Dat is toch prachtig?!

Persoonlijk ben ik liever Werkplaatsmonteur dan Automonteur
Je staat er versteld van wat er bij een rolstoel en het aanpassen en afstellen ervan allemaal komt kijken. Wat maar weinig mensen weten is dat sommige elektrische rolstoelen zo geavanceerd zijn, dat je er ongeveer hetzelfde voor betaalt als voor een nieuwe auto. Persoonlijk ben ik liever Werkplaatsmonteur dan Automonteur. Want als Werkplaatsmonteur maak je echt het verschil. Jij zorgt dat mensen met een bewegingsbeperking zich toch kunnen bewegen. Dat je die mensen kunt helpen geeft mij heel veel voldoening.

Ik zou hier niet meer weg willen
Ik werk hier nog maar net, maar ik zit hier helemaal op mijn plek. Bij HartingBank voel ik me thuis. Het is een heel menselijk bedrijf. Er wordt goed naar je geluisterd. Als je ergens mee zit, kun je daar altijd over praten. Ik heb leuke collega’s. Er is ruimte voor humor. Die zorg, passie, betrokkenheid en teamspirit heb ik nog niet eerder bij een bedrijf meegemaakt. Bovendien beteken je echt iets voor mensen. Ik zou hier niet meer weg willen.”