Terug
Commercie & Advies

Bart groeide door naar Adviseur

Bart Roovers, Adviseur bij Medipoint

“Adviseur word je natuurlijk niet zomaar, hier is wel de juiste studie en drive voor nodig.”

Van winkelmedewerker naar adviseur, dat deed Bart Roovers. Maar hoe hij dat deed licht hij graag toe. Wij spraken hem over zijn groeipad binnen Medipoint, een van de labels binnen Medux.

Bart had tijdens zijn studie (Bewegingstechnologie) al vrij helder voor ogen hoe hij zijn carrière wilde starten. Zo begon hij naast zijn studie als Verkoopmedewerker in een van de winkels van Medipoint. Als Verkoper, verkoop en verhuur je producten voor zorg en welzijn.

Hij geeft aan dat hij hier een te gekke, maar vooral leerzame tijd had. De collega’s in de winkels zijn vaak zeer ervaren dames die het vak écht verstaan. Naast dat hij veel kennis over producten opdeed, leerde Bart nog iets heel belangrijks. Namelijk het stukje empathie, oftewel inlevingsvermogen. Daar waar Bart veel bezig was met hoe zaken sneller of beter konden, leerden de dames hem om dat even los te laten en alle aandacht aan de cliënt te geven.

Bart kijkt met warme gevoelens terug op deze fijne, leerzame start. Maar hij wilde verder. En gelukkig biedt Medipoint tal van groeimogelijkheden.

Ik heb in de winkel geleerd om alle aandacht aan de cliënt te geven.

Nadat Bart afstudeerde kwam er een functie als Adviseur vrij. In deze functie adviseer je over zorghulpmiddelen bij de klanten thuis. Hij solliciteerde direct. Met de juiste opleiding én de ervaring kon hij vrij snel starten.

Inmiddels werkt Bart ruim drie jaar als Adviseur en hij leert elke dag nog. Dit komt omdat het vak ontzettend breed is. Geen cliënt is hetzelfde. In deze functie kan hij hetgeen hij leerde als Verkoopmedewerker goed toepassen; empathisch en zaken snel, goed of nog beter oplossen.

Wil jij net als Bart Roovers impact maken?

Wij hebben verschillende Commercie & Advies vacatures beschikbaar: